Dag 10 som gås

apr 6, 2016 by

Hvorfor har jeg ønsket at blive en lækker gås med stram mås?

Som så mange andre kvinder, der har fået børn, føler jeg at huden hænger. Jeg har ALDRIG været lille og tynd, men efter mine børn er vægten automatisk faldet med nogle kilo – hvilket jeg er evig taknemmelig for! Til gengæld hænger huden nu rundt omkring bl.a. på mave, numse, arme og ryg. Og det ville være løgn, hvis jeg sagde, jeg ikke ville have det strammet op. Ja, gad faktisk godt få en lille kirurgisk opstramning på maven, hvis det ikke var fordi, det er så dyrt!MASCHA_FORSIDE-pr

Det er til gengæld ingen formue at købe denne bog – så det var løsningen for mig.

Men hvad sker der, når jeg så siger til min mand: “Inden Paris tager vi 4 uger uden sukker, stivelse og kunstige sødemidler…”?
Først og fremmest ryster mange nok på hovedet og tænker, at damen må være vanvittig at gå på diæt FØR den står på crème caramel, crêpes og små kulørte macarons. Det kan jeg egentlig ikke fortænke nogen i – tanken har selv strejfet mig.
Men det må være bedre kun at skulle tabe 2 kg efterfølgende, fremfor måske 5 kg – eller hur?

2. påskedag startede min mand og jeg op med Mascha Vang og Anne Bechs bog “Kom i gang med Mascha Vang”. Min kære mand gider ikke alle de øvelser, så han nyder bare al maden. For som noget nyt er det nu mig der står i køkkenet og sørger for, at vi får den rigtige mad hver dag. Det plejer jo at være mandse, der klarer kogekunsten herhjemme, men hans eneste krav for at skulle være med var, at jeg skulle sørge for at lave mad. Derfor: BUM!

Jeg tog til gengæld alle øvelser på træningsprogrammet første dag, hvilket resulterede i et dårligt knæ og EKSTREMT mange smerter de efterfølgende dage. Det resulterede også i, at jeg ikke har fulgt træningsplanen, for min krop har simpelthen ikke kunnet klare det. Til gengæld er det blevet til nogle lange gåture og nøje udvalgte øvelser fra bogen.

En af de helt store udfordringer ved denne kur er nul-sukker politikken. Vi har gjort det før, hvor vi har levet 100% LCHF, men denne gang har vi også skulle undvære de kunstige sødemidler. Og så ellers bare den kolde tyrker med light sodavand. Jeg eeeeeelsker Pepsi Max, har altid drukket light pga. min diabetes og fordi jeg drikker hverken øl eller vin, så light sodavand har været min fredags-vin 😉 Derudover ligger det fast i vores familie, med 2 selvstændigt tænkende piger, at fredag, lørdag og søndag er hyggedage = SLIK.

Hvordan er det så gået?

Det er virkelig gået godt rent madmæssigt, meget bedre end forventet. Jeg havde nået at gå ca. 1½ uge før opstart, så jeg var virkelig godt mentalt forberedt på, hvad jeg skulle undvære, og hvad jeg skulle forvente. Dét tror jeg har været alfa og omega for mig denne gang. Jeg er stolt over at kunne sige, at jeg ikke én gang har spist et stykke slik (selvom vi har stået i bland-selv slik op til halsen i fredags i Kvickly). Ej heller brød eller Pepsi Max er gledet forbi min drøbel.

Jeg har dog syndet… Jeg har spist frugtsalat med “eksotiske frugter” hos nogle venner i lørdags – med flødeskum! – og så er jeg, efter 5 dage uden velsmagende kaffe (ifølge mine smagsløg), begyndt at putte sødetabletter i kaffen, så jeg kan drikke den. Dog kun maks. 2 kopper dagligt.

Kropsligt går det også fremad. Da jeg vejede mig i mandags, efter første uge, var der røget 1 kg. Men det bedste er, at vi nu sover godt igen. Vi har begge sovet elendigt det sidste lange stykke tid, vågnet mange gange om natten og været fuldstændig udmattede om morgenen.
Nu sover vi godt og tungt, der er lidt mere energi i sprøjten, og min konstante hovedpine er væk!

Som noget træls kan nævnes, at min hud er begyndt at rense ud. Det troede jeg ellers var et overstået kapitel, eftersom jeg efter 1½ måned på LCHF lignede en teenager der spiste en pizza til hvert hovedmåltid i panden. Men nej, min hud reagerer på disse ændringer, og jeg er da sikker på, at de få bumser nok skal forsvinde igen.
Kan det anbefales at gå i gang?

JA!
Bogen er hurtig at læse igennem, om end man fornemmer den er skrevet i al hast. Der er, for det første, rigtig mange fejl i bogen (jeg er jo lægesekretær, så har ikke kunnet undgå at falde over disse dumme fejl), og for det andet rigtig mange passager, hvor jeg fornemmer, at Mascha og Anne ikke har fået en udefrakommende person til at læse igennem for at se, om det også er forståeligt for andre end forfatterne.
Men heldigvis findes der en Facebook-gruppe, hvor man finder svar på alle de spørgsmål bogen efterlader dig med.

Har du levet efter LCHF, har du helt klart en fordel. Det er samme principper man arbejder med – protein og grønt, få kulhydrater og kalorier. Man skal dog ikke have de samme mængder fedt, så der er lidt tilvænning.

 

Jeg har taget billeder af kroppen, da jeg gik i gang. Det vil jeg klart anbefale. Ikke for at vise omverdenen måske, men for at kunne sammenligne. Vægten er ikke altid til at regne med, men billeder snyder ikke 😀

Gås

God fornøjelse, god onsdag.
I’ll keep you posted 😉

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *