Har jeg fået kræft?

feb 29, 2016 by

Jeg har de sidste 2 år gået til min reumatolog én gang årligt for at få lavet et tjek på, om jeg er ved at få kræft.

Hvorfor, spørger du måske, for det er sjældent man bliver tjekket for kræft, medmindre man allerede har været ramt at denne modbydelige sygdom. Det har jeg imidlertid IKKE.
Jeg lider dog af Morbus Sjögren, og for 2 år siden, hvor jeg fik ny reumatolog, fortalte han mig, at det ikke var unormalt, at man kunne få Non-Hodgkin, når man lider af Morbus Sjögren. BUM!

Som om jeg ikke har nok at spekulere på og bekymre mig om til hverdag, så fik vi da også lige kræft på en potentiel sygdomsliste. Men for at forblive positiv, eller i hvert fald forsøge, siger jeg til mig selv, at skulle jeg nu få noget, så bliver det nok opdaget i god tid 😉

Min Sjögren har givet mig mange rynker i panden – og grå hår!
Ikke nok med, at det er den, som har ødelagt mit arbejdsliv, taget energien fra mig og givet mig ekstremt dårlige tænder, så har den sågar også været i stand til at skade mine piger, da de lå i min mave.
Da jeg blev gravid første gang, fortalte min fødselslæge mig, at hvis jeg havde antistofferne SSA og SSB, pga. min Sjögren, så var der sandsynlighed for, at disse antistoffer kunne påvirke fosterets hjerteudvikling. Jeg skulle derfor til ekstra skanninger. Igen, for at forholde mig positiv, nød vi disse ugentlige skanninger, både ved første og anden graviditet. Ingen af pigerne viste sig heldigvis at få problemer – var det sket, kunne det også blive medicineret og løst.
Jeg sad imidlertid med følelsen, under begge graviditeter, at JEG måske havde skadet mit ufødte barn. Det er jo en helt normal følelse for gravide, man vil så gerne passe på det lille foster og gøre alt for, at det har det optimalt derinde – bliver født uden skavanker.

Min største frygt er nu, at en af pigerne, eller i værste fald begge, vil arve mine dårlige gener. Jeg håber det virkelig ikke, men nyder hver dag at se deres iver, glæde og energiske tilgang til alt de har med at gøre. Det er så livsbekræftende at betragte legende børn, ubevidst sidder jeg altid og smiler stort.
Det vil jeg fortsætte med i mange år – – – forhåbentlig 😀

 

På mandag får jeg svar på mine prøver, og får tjekket alle steder, hvor de små hævede kirtler/lymfer kan putte sig. Min forventning er positiv – jeg har da ikke kræft!

 

Rosa pæon

God solskins-mandag herfra

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

2 Comments

  1. I just want to tell you that I am beginner to blogs and definitely savored you’re web page. Almost certainly I’m likely to bookmark your blog post . You really have good writings. Thanks a bunch for revealing your web page.

  2. Do you have a spam problem on this blog; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; we have created some nice methods and we are looking to exchange strategies with others, be sure to shoot me an email if interested.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *