Lækre gluten- og laktosefri boller

maj 27, 2018 by

Jeg har flere gange været hos Kaffekælderen ved åen i Køge. En fuldstændig fantastisk café, hvor de altid har glutenfri boller og en glutenfri kage. Og hvor de i øvrigt laver fantastisk kaffe.

Nå, men de sidste par gange jeg har været der, har jeg fået de lækreste glutenfri gulerodsboller. Jeg har været ved at spørge dem om opskriften, men jeg har tænkt, at det måske er en forretningshemmelighed, og er derfor blevet lidt genert over at skulle spørge.

I går skulle vi så have gæster, og jeg begyndte at forsøge mig frem. Det er i sig selv altid en dårlig idé at prøve noget nyt, når man skal have gæster. Men min tiltro til mine bageevner var åbenbart i top.

Jeg har tidligere lagt en opskrift ud på nogle, synes jeg, helt fantastiske boller, som bare holde sig bløde og fugtige i dagevis. Du kan finde opskriften her.

Nu har jeg så ændret i den, og lavet dem gluten- og laktosefrie.

 

Yummy boller til allergikere (ca. 20 stk.)

14 dl lunkent vand

300 g havregryn

50 g gær

4 tsk groft salt

4 spsk olie/flydendesmør

3 spsk rørsukker

400 g laktosefri hytteost

2 store gulerødder fintrevet

1300 g glutenfri mel (jeg brugte blandet Finax grov melmix, rød Finax, Amo pizzamel og havremel – hvad jeg lige havde)

Bland vand og havregryn og lad det trække i 15 minutter.
Tilsæt gær og rør den ud. Tilsæt olie, hytteost, gulerødder, salt og sukker. Tilsæt melet lidt ad gangen og rør dejen godt sammen, evt. på røremaskine. Dejen må godt være lidt “våd”, men skal dog kunne formes, uden bollerne flyder ud. Lad dejen hæve tildækket i ca. en time.

Form 15 boller og lad dem hæve i 30 minutter. Pensl med æg og bag ved 180° varmluft i ca. 20 minutter.

Håber de smager jer – velbekomme!

Related Posts

Tags

Share This

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

2 Comments

  1. I just want to say I am newbie to weblog and definitely loved your web-site. Very likely I’m likely to bookmark your blog post . You certainly have superb articles and reviews. Cheers for sharing with us your blog site.

  2. right on our supermarket, i can buy some cheap protein bars which i always consume when doing workouts”

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *