Mode behøver ikke være pænt

mar 20, 2016 by

Det ville nok være upassende at kalde mig for en fashionista – eftersom min indkomst er usandsynlig lav, har jeg simpelthen ikke råd til at følge med på alt indenfor fashion. Jeg kigger i blade (hos frisøren og veninder) og følger rigtig meget med på de sociale medier. Jeg elsker sko og tasker, hvilket også er dér jeg vælger at købe kvalitet – altså ting som holder i årtier, frem for minutter.

Selv denne ultra slanke, langbenede babe får virkelig brede hofter i den model!

Selv denne ultra slanke, langbenede babe får virkelig brede hofter i den model!

Man ville nok ikke se hen til mig som en mode-guru, men jeg kan finde ud af at klæde mig på, så min krop fremstår velproportioneret, og måske endda lidt bedre end i virkeligheden. Og hvad betyder det så?
Jo, jeg er kun 165 cm høj, hvilket betyder, at jeg aldrig bliver stang lang og lækker. Til gengæld ved jeg, at ved at tage en knælang smal nederdel på (et såkaldt pencilskirt), kommer jeg pludselig til at se 10 cm længere ud.
Moden dikterer imidlertid, at vi skal gå i A-facon nederdele som sidder højt i taljen, og helst gerne i et meget tungt og kraftigt materiale, og også gerne meget kort. For os med korte ben (og måske let buttede lårbasser) er det bare ikke en smuk løsning. Hvem synes lår i ballarinaerne er sødt eller smilehuller på knæene er lækkert?

Niksen biksen, ikke i min garderobe. Måske er det fashion, men skal jeg rende rundt og se 10 kg tungere ud, 10 cm kortere og 10 cm bredere, fordi bladene og modehusene siger, at det er dét, vi skal gå med?

Jeg ved også godt, at moden er rummelig. Faktisk er det meste tilladt. Jeg føler bare, at der er nødt til at være en vis stil over det man tager på, og så skal man være konsekvent. Alligevel stikker det mig lidt i øjnene, at nogen vælger at komme i gummisko til kunsterbal hos Dronningen. Er det bare mig, der er ved at blive gammel? Eller er jeg bare fuldstændig out-of-style?
Tro det eller lad være, men jeg har rent faktisk arbejdet med mode. Men jeg er lidt stolt over at kunne sige, at moden aldrig har forvrænget mig. Jeg har altid fundet glæde ved, at kunne klæde mig i tøj og sko fra Bilka og måske kombinere det med noget mere eksklusivt. Dét er for mig at være dygtig og kreativ. Enhver idiot kan klikke alt ned i en kurv hos H&M, Asos, Zara, Zalando og hvad de ellers hedder alle sammen. Men kan man tænke selv og være kreativ med sine indkøb – og samtidig klæde sig, så man ligner en million?
Dét er fashion for mig!

who-made-your-clothesWho made your clothes? Who cares?

Turen går snart til Paris. City of light, city of love, city of fashion – Paris kan bare det hele.
Jeg har solgt nærmest alt min tøj (for at kunne købe noget nyt), og står derfor med et næsten rungende tomt klædeskab. Ahh, måske ikke helt, men det kan vist tælles på to hænder, hvad jeg går med.
Nu skal jeg have nyt – men ikke nødvendigvis nyt nyt. Jeg har fundet en masse skønne markeder og vintage butikker, jeg skal besøge. Jeg glæder mig som en gal. Tanken om at lede og så pludselig finde lige dén sjove top/nederdel/jakke/bukser, som ikke er en masseproduceret model, men lidt en unika og så til (forhåbentlig) få penge. Det kan gøre mig helt høj.

Ligger du inde med nogle gode adresser i Paris, så skriv gerne en kommentar. Det er mit 5. besøg i Paris, så er ikke helt en novice, men derfor kan man jo godt udforske nye områder 🙂

Paris

 

Happy friday 😉

 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

2 Comments

  1. I simply want to say I am very new to blogging and site-building and seriously enjoyed this web-site. Almost certainly I’m want to bookmark your blog post . You absolutely come with exceptional writings. With thanks for sharing your website page.

  2. Pretty component to content. I just stumbled upon your site and in accession capital to say that I acquire actually enjoyed account your blog posts. Anyway I’ll be subscribing on your augment or even I success you get right of entry to consistently fast.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *