Om æg, faste og at blive bedre tilpas

aug 4, 2015 by

Som så mange andre mænd og kvinder, har vi nydt lidt for mange kalorie- og kulhydratholdige ting henover ferien. Ikke så meget drinks og is – vejret har ikke ligefrem indbudt til det – men mere i retning af brød og pasta.
NU er ferien imidlertid for længst overstået, så vi skal tilbage på vores vanlige kurs.

Hr. Badutti og jeg har valgt 2 forskellige måder at gøre det på – han juicer og jeg æggefaster. Vi er begge død-misundelige på hinandens kost, da jeg kun må spise æg, ost og fedtstof og drikke vand, kaffe og te, og han kun må drikke juice og vand. Når han juicer herhjemme dufter hele hytten af agurk, gulerod, citron, melon, hvidløg og alle de andre lækre frugter og grøntsager som han skal drikke. Jeg har lyst til at kaste mig over det, men fy-fy, den går ikke når man æggefaster.

Og ja, det gør jeg. I hvert fald næsten 100%. Jeg har jo min lille diabetes at tage hensyn til, så jeg kan ikke udelukke ALT kulhydrat, og har derfor valgt at spise f.eks. ½ grøn peber sammen med mine morgenæg og 1 gulerod til min aftensmad. Nu er jeg så bare super spændt på at se, om det virker, når jeg trodser formularen.

Æggefaste er minimum 6 æg om dagen. Sammen med hvert æg skal man have 1 spsk. fedtstof, enten smør, mayonnaise, olie eller kokosolie. Man må bruge alle de krydderier man vil for at spice maden op, dog ikke kakao og sukrin. Så må der maksimalt være 5 timer mellem måltiderne i de vågne timer, og man skal senest spise 3 timer før sengetid. Man skal køre minimum 3-5 dage. Gør man det rigtigt, kan man gå i ketose og de overflødige kilo flyver af. Derfra kan man gå over til striks LCHF, hvor man gerne må spise kød og grønt igen – og måske endda også lidt fløde i kaffen 😛
Nice and simple. Men det kan give voldsom ægge-lede, jeg er heldigvis ikke nået dertil endnu, men det kommer, I’m sure.

Æggelatte

I dag er 2. dag. Min frokost er denne lækre dobbelte æggelatte. Som så mange andre, var jeg også ved at dø første gang jeg skulle smage en kaffe med æg i. Men det er faktisk helt okay. Det mætter og smager rigtig fint. Den her er dobbelt, dvs. med 2 æg, og så har jeg spicet den op med lidt kanel og vanillepulver. Det er lækkert!

Målet er at blive lidt mere fast i kødet. Jeg er overhovedet ikke overvægtig eller sådan, men jeg har den der slappe efter-graviditets-mave, som jeg virkelig godt gad få gjort kål på. Og så har jeg det bare super meget bedre, mere energi og overskud, når jeg ikke spiser brød. Men brød ér jo lækkert – jeg er virkelig i et dilemma.
Men så læste jeg en lille artikel med Anne Bech i det nye ALT for damerne. Kvinden som jeg på ingen måde idoliserer eller følger rent idé-mæssigt, men hendes syn var en øjenåbner: “Man er nødt til at leve det man prædiker” eller “practise what you preach”. For hvordan skulle hun kunne sælge bøger, hvis hun selv går rundt og er fluffy og ser træt og uoplagt ud.
Den blev straks vendt ind mod Fru Badutti – hvis jeg fortæller mange om, hvor fedt det er at leve LCHF, hvorfor spiser jeg så alt det brød? Ja ja, fordi det smager dejligt, men min krop bryder sig på ingen måde om det – hverken groft eller rugbrød, og hvidt brød giver mig vitterligt ondt i maven, så det er fuldstændig no-go.
Nej, så nu skal jeg leve sundt og følge den kost som fungerer for mig, og for mange andre. Ikke for alle, men så er der noget andet, der fungerer for dem.

Når jeg er færdig med at æggefaste, og hvis det er gået godt, så kommer jeg lige med en opdatering på, hvordan det er gået, og om der er røget nogle kilo 😀

Rosa pæon

 

Velbekommen og god tirsdag

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

2 Comments

  1. I simply want to tell you that I am just all new to blogs and certainly loved you’re website. Most likely I’m want to bookmark your website . You really come with beneficial article content. Thanks a lot for revealing your web site.

  2. I discovered your web site very informative maintain up the superior work

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *