Om at blive boostet af solen

apr 8, 2015 by

Det er vist en helt normal reaktion på forårssolen, at man simpelthen sprudler af energi og får lyst til at gå i gang med de mest mærkværdige ting. Nogle udfører forårsrengøring i hele hytten, haven eller kælderen. Andre rydder ud i klædeskabe, bytter rundt på vinter- og sommertøj, sorterer badeværelsesskufferne, køkkenskufferne osv.

 

Solskin

 

Sådan er det også hos os – altså vi “sprudler” også af energi – på vores eget niveau, naturligvis. Jeg har også lyst til at smide alt ud fra vores kælder, få lagt klinker og gøre lækkert, ordne haven, så det ligner en artikelserie fra Bo Bedre og selvfølgelig sælge alt mit og børnenes tøj og købe nyt!
Én ting er lysten, noget andet er imidlertid energien. Jeg er stadig bagud efter påskens strabadser med slibning og klargøring til weekendens male-hold. Men jeg VIL virkelig gerne have ryddet ud, op og væk.

Oprydning

Tit og ofte kan det undre mig, at der rent faktisk er børnefamilier, som når at gøre disse ting samtidig med deres familieliv. Er Jeres børn bare særligt samarbejdsvillige, og forholder sig fuldstændig i ro, når far og mor rydder op? Eller har I bare opdraget dem til at sove voldsomt længe? ELLER er de opdraget til at hjælpe med at rydde op??
Vores udfordring er, at børnene ikke har lyst til at rydde op – de går nok mere den anden retning: ROD, ROD, ROD! Og før vi fik børn, var vi desværre dumme nok til ikke at udnytte chancen for at få foretaget alle disse oprydninger, sorteringer og udsmidninger. Vi nød livet, hvilket der naturligvis også skal være plads til. Men nu står vi så med 2 dilemmaer – alt for mange ting og 2 børn der skal have tonsvis af kærlighed. Prioriteten er klar, men 2. prioritet banker bare på hele tiden.

Sagen er dog, at forår og sol giver mig et kæmpe boost. Hele den grå efterårs-/vinterperiode har jeg kun lyst til at ligge på sofaen og se serier dagen lang, men så snart solen titter frem, så kommer alle de gode idéer, lysten og energien. Jeg elsker at lave lister, så en solskinsdag starter som regel med at lave en liste med dagens gøremål. Og så bliver jeg simpelthen så tilfredsstillet ved at kunne streg de ting over, som jeg har gennemført.

Dagens liste indeholder:

  • I bad – TJEK!
  • Klargøre og aflevere børn – TJEK!
  • Bage boller til weekendens morgenmadsgæster – TJEK!
  • Arbejde
  • Ordne lidt vasketøj
  • Handle ind til en uge
  • Få en lur

Desværre er nu sket det, at der er gået skyer for solen. Og bare de få skyer, har givet luren på listen topprioritet. Træls altså! Z z Z z Z…

Sol, sol kom igen, for du er min bedste ven.

 

God dag til alle!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

2 Comments

  1. I simply want to mention I am newbie to blogs and definitely loved this blog. Likely I’m likely to bookmark your site . You certainly come with fabulous writings. Thanks a lot for sharing your web-site.

  2. Useful information. Fortunate me I discovered your web site by chance, and I’m surprised why this twist of fate didn’t happened earlier! I bookmarked it.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *