Om børn og fy-ord

jan 11, 2016 by

Forleden dag sad vi rundt om middagsbordet og snakkede om løst og fast med pigerne. Lille L på 2 år er naturligvis ikke så deltagende i de mere børne-dybe emner, men A på 5 år er det ret hyggeligt at snakke med. Man får virkelig et indblik i, hvad der sker inde i det lille hoved. Der tænkes i hvert fald mange tanker, store som små. Hun har tit svært ved at sætte ord på præcis de billeder, vi kan mærke, kører rundt på hendes skærm, men med lidt hjælp kommer hun frem til en fortælling, hun er tilfreds med.

Men vi sidder så her, og pludselig kommer hun med et udbrud om, at én eller anden er tyk! Min mand og jeg sidder og kigger lidt på hinanden, i et forsøg på at undgå at fortrække en mine. Vi har ALDRIG brugt det ord herhjemme, om nogen! Vi er ingen sylfider selv, men heller ikke voldsomt store, men har vi omtalt vores maver og løse skind, så har vi altid sagt, at “vi har blød hud på maven”. Vi kommenterede ikke på hendes ordvalg, for vores teori er, at så bliver det måske for alvor sjovt at sige i flæng. Nej, vi lod den svæve.
Bagefter – og lige siden – har jeg imidlertid ikke kunne lægge den fra mig, og bliver ved med at tænke, hvor hun har lært det ord. Det er jo bare et tillægsord, og et rent alment et af slagsen. Men vi ønsker ikke, at hun skal bruge det, når hun omtaler mennesker – heller ikke selvom det er en sumobryder.

Vi bander ikke i vores hjem, men kan ikke undgå, at disse ord kommer med hjem Børnesnakfra børnehaven engang imellem – børn snakker 😀 Det har vi altid været forberedt på, men lige TYK, den kom ud af det blå.

 

Hun er såååå smuk og lækker!

Det er naturligvis et faktum, at nogle mennesker har mere sul på kroppen og et større tal på vægten end andre. For mange er det det eneste, der betyder noget – altså at tallet ligger perfekt, og kroppen ser ud som da man var 15 år, hvor det hele strittede og var stramt.
Jeg har ALTID haft lidt mere sul på kroppen end modebladene har “tilladt”. Med 165 cm kommer man hurtigere til at se volumniøs ud, når man går ombord i den lækre mad. Det har altid været et issue for mig, især når mange af mine veninder op igennem teenageårene var super tynde. Jeg har altid tænkt over, hvad jeg har puttet i hovedet, men også været god til, at når bukserne begyndte at stramme for meget, så fandt jeg stop-knappen.
Men hvor er det bare træls, at det er det, der bliver det vigtige. Jeg er træt af at skulle snakke om kost, motion, tøjstørrelser, og hvad man nu ellers snakker om. Hvad er der blevet af den indre skønhed? Hvornår har vi glemt at fokusere på kærlighed, humor, hengivenhed, ydmyghed, ynde og lækkert hår? Og hvornår har vi glemt at fokusere på de smukke egenskaber mange kvinder har?

Efter mine 2 fødsler har jeg været ekstremt heldig. Jeg har åbenbart ikke været vant til at lave særlig meget før børnene, så efter de 2 krapyler, er jeg blevet ca. 10 kg lettere – det meste kom helt af sig selv. Jeg nyder det, og det allerbedste er, at jeg har affundet mig med min krop. Det kom først efter jeg blev 30  – det er nok først dér man begynder at hvile i sig selv, og finder ud af livets sande værdier.
Det er bestemt tydeligt, især på mave og bryster, at jeg har fået børn – alt hænger tungt nedad. Men for de 5 dage om året, hvor jeg går på stranden, har jeg ikke behov for at indlede et langt og forfærdeligt forhold med 1000% fokus på mad, motion og uden nydelse af det jeg kan lide.
Jeg ønsker desuden ikke, at mine børn skal vokse op med et unaturligt og akavet forhold til mad.
Mad, slik, kage, frugt, flødeskum, smør og sodavand smager DEJLIGT – vi nyder det herhjemme, men i moderate mængder.
Særligt 5-årige A er sej og har fået et sundt syn på “hygge”. Når hun får sin fredagsslik, så holder den længere end Disney Sjov. Indimellem kommer hun endda og spørger, om vi kan gemme resten til dagen efter. Er det ikke bare sejt?
Tyk er stadig et fy-ord herhjemme. Det bliver pakket ned i kassen med bandeord, og alle de andre kedelige tillægsord. Alle er forskellige, men de fleste er nogle fantastiske mennesker, både store og små.

Awesome_Peach

 

 

Happy monday!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

7 Comments

  1. I just want to mention I am just new to weblog and seriously enjoyed you’re website. Most likely I’m want to bookmark your website . You surely come with incredible stories. Thanks a bunch for sharing your web-site.

  2. I wish to write articles based on the information collected through some copyright books. I won’t copy – paste the material but edit or modify it in such a way that the meaning remains the same. I would also give credit to the books and their authors. Am I breaking any copyright laws?.

  3. Music began playing as soon as I opened this web site, so irritating!

  4. Some really choice content on this internet site , saved to favorites .

  5. I saw a lot of website but I conceive this one has something extra in it.

  6. How do you discover different blogs on Blog writer with key words or search?

  7. An impressive share, I with all this onto a colleague who has been performing a small analysis for this. Anf the husband actually bought me breakfast since I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for your treat! But yeah Thnkx for spending time to talk about this, I feel strongly about this and love reading more about this topic. If at all possible, as you grow expertise, does one mind updating your blog post with increased details? It really is highly useful for me. Huge thumb up in this text!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *