Om det nye fy-fy kælenavn

aug 18, 2015 by

Efter en weekend med skønne gæster, hvor vi først kom i seng kl. død, er det bare virkelig træls at have en lille pige, som vågner kl. 06.30 – så få timers søvn er ikke noget jeg trives med. Men så er det jo herligt, at man lige kan bruge tiden til at rydde op, fodre af og fordybe sig lidt over sidste uges snak på de forskellige medier om det nye ord, som man bare overhovedet ikke må kalde sin datter – BUM!

 

Ikke alene får vores piger åbenbart ikke en eneste chance for at få et job, men de bliver også uudholdelige og ikke i stand til at klare noget på egen hånd. Altsammen blot fordi vi kalder dem “prinsesse”.

 

Ahhh men altså… Siden jeg læste den klumme i ALT for damerne, så har det bare kørt rundt i hovedet på mig. “så længe du ikke er dronning, er datteren heller ikke prinsesse”, ja det er jo sådan set korrekt. Jeg anfægter bestemt ikke det udsagn. Men ærlig talt, er det så ikke os forældre, som i vores måde at OPDRAGE på definerer, om vores piger bliver “prinsesser” eller om de bliver selvstændige og arbejdsomme individer?
Hvis vi kalder vores piger “prinsesse”, ikke stiller krav og forventninger, ikke lærer dem at bære deres tallerken ud efter måltider, ikke lærer dem at bruge en skraldespand, skovl eller støvsuger, men derimod altid gør ALT for “prinsesserne”, ja, så er jeg helt enig i, at vi har et problem. Ansvaret er helt sikkert vores, som forældre. Men at give ordet “prinsesse” skylden for at det tager den drejning, det er fuldstændig galt. Det er da bare verdens dårligste undskyldning!

 

Her i hytten bliver både A og lille L begge kaldt prinsesser. Prinsesse To-ben, prinsesse Tut, prinsesse Lamselår etc. Men de kan begge bære deres tallerkener ud efter maden, rydde op efter sig, sige tak for mad og hilse pænt på folk. A kan endda støvsuge. Jeg er ikke nervøs, jeg kalder fortsat dem begge for prinsesser og nej, jeg er ikke dronning – men måske alligevel, I’m queen of my castle 😀

A som prinsesse

Og apropos prinsesser, så har vi da været til prinsesse-fotoshoot i fredags. En sød og dygtig fotograf er ved at lave en lille fotobog med en masse “prinsesser” – så min store prinsesse er naturligvis med 😉
Her er vi på vej….

 

God dag derude!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

3 Comments

  1. I simply want to mention I am just newbie to blogging and really enjoyed this web-site. Very likely I’m likely to bookmark your site . You amazingly have really good article content. Thank you for sharing your blog.

  2. Excellent site. Lots of useful information here. I’m sending it to a few buddies ans additionally sharing in delicious. And obviously, thank you in your effort!

  3. I like the posts on this site… I’ll be coming back for sure.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *