Om oprydning – igen

maj 1, 2015 by

Oprydning er en on-going ting på listen herhjemme. Jeg synes altid, der liiiiige er noget, som mangler at blive gjort, fjernet eller ryddet ud i. Det hjælper heller ikke, at postkassen flyder over med breve og papir. papirbunkeHerhjemme smider vi sjældent alt det papir og information ud, for tænk nu hvis… Måske vi en dag skal bruge lige dét stykke papir!
En kammerat sagde til mig forleden, imens han grinte fælt: “aj, gemmer du kvitteringerne i papir, når du har betalt dem på netbank?”. Ja, det har jeg så gjort, indtil han sagde, at det hele jo står oplyst i min netbank. Nu bliver der smidt ud, men hold nu op hvor det giver meget affald, papiraffald.

Det fantastiske er, at der nu ikke ligger papirbunker på alle vandrette flader. Ej, det er lidt overdrevet, men vi har de sidste par år haft 3-4 bunker forskellige steder i huset – 2 i køkkenet og 2 i stuen. Og fordi jeg ikke har sat det i mapper med det samme, har de hobet sig op til nogle virkelig træls store bunker.

 

I går fik jeg nok af, at mit smukke kæmpe store Musselmalede fad var forsvundet under papir, så jeg gik i gang med dén bunke.
Jeg kan stadig ikke bare smide alt ud, men alt blev nøje sorteret. Her er hvad jeg gemmer:

  • Pigernes tegninger – ikke alle, men dem der er særligt sjove, og hvor man kan se, at de er begyndt at tegne på en ny måde.
  • Vigtige papirer fra myndigheder – f.eks. recepter og medicinbevillinger, selvom jeg ved, at de også er at finde på apoteket.
  • Fremtidige flybilletter – min mailboks er også fyldt, så når jeg skal bruge flybilletterne, tager det mig en dag at finde dem på mailen, fordi jeg ikke kan huske, hvornår de blev sendt. Derfor gemmer jeg kvitteringen.
  • Brevet om lukkedage i dagpleje og børnehave – jeg glemmer at kigge på den, og bliver overrasket over, når børnehaven pludselig siger, at de holder lukket. Men jeg gemmer seddelen.

Egentlig tror jeg ikke, jeg gemmer andre ting. Jo, de fremtidige regninger der skal betales. Jeg skal dog have gjort til vane, at jeg får dem lagt ind i netbanken med det samme, så jeg kan smide dem ud, og undgå at bruge tid og bekymringer på dem.

Musselmalet fad med rod

På mit fine fad lå der desuden meget andet end papir. Der var også et fint JewlsCPH armbånd, som aldrig er blevet brugt, en lille mobilhøjtaler, babyalarm, brændt DVD som jeg ikke aner hvad indeholder, og et brev fra min store pige til mormor og morfar. Disse ting ligger fortsat på mit fad, men når jeg en dag får solgt armbåndet, fundet en plads til højtaler og babyalarm og brevet bliver afleveret til mormor og morfar, så kan man HELT se det smukke fad, og kan rent faktisk bruge det igen – det bliver en stor dag, jeg glæder mig 😀

(Billedet er resultatet af min oprydning)

 

Min inspiration er fra bogen: “Ryd op i dit rod – med Feng Shui”, skrevet af Karen Kingston.Ryd op i dit rod
Jeg bruger ikke Feng Shui delen, men hun har rigtig mange gode fif til, hvordan man skal se på sine ting. F.eks. det gamle tøj, gemmer vi det, fordi der er minder i det? Er det dårlige minder, så skal det ud. Er det gode minder, så kan man gemme det ene stykke tøj i en kasse, som man gemmer andre ting i, og sætte det i sin kælder eller hvor man nu har opbevaring. Det skal i hvert fald væk fra det område, man til dagligt bruger, og hvor man hele tiden bliver gjort opmærksom på sit rod.
Jeg har sorteret 10 sorte sække af gammelt tøj ud igennem det sidste år – jeg var slet ikke klar over, at jeg havde så meget. Men det hang/lå bare. Nu kan jeg komme ind i mit skab (har walk-in), og der er plads til, at jeg kan tage tøj på derinde.

Jeg vil varmt anbefale at låne en bog om oprydning, hvis det ikke lige er ens egen stærke side. Jeg er udpræget ordensmenneske, men pga. mit helbred, har det hele været rigtig svært at overskue. Men som Karen Kingston skriver i sin bog, skal man starte ét sted af gangen, og pludselig har man været alle hjørner igennem. Jeg er ikke færdig, men det bliver bedre og bedre, og meget mere rart at kigge rundt i vores rum 😉

 

Rosa pæon

 

Rigtig god dag – og god fornøjelse med DIN oprydning 😉

Kærligst herfra

 

Related Posts

Tags

Share This

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

3 Comments

  1. I just want to tell you that I am just newbie to blogs and truly enjoyed your web site. Most likely I’m want to bookmark your blog post . You certainly come with great article content. Cheers for sharing with us your web page.

  2. soem sites that offer download games have viruses and spywares on it. so make sure to have some antivirus on your PC,.

  3. Props for this kind of a superb post, keep up your fantastic work.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *